torstai 6. lokakuuta 2011

All work and no play makes Jack a dull boy

Eli ihan siltä varalta, että joku sellainen, joka harkitsee vaihtoaikansa viettämistä täällä,lukee tätä tai etteivät sukulaiset luule, että vain juhlin ja pyörin ympäri Osloa, jotain opiskeluista.

Tällä hetkellä olen kolmella kurssilla, enkä tule enempää ottamaankaan tällä lukukaudella. Jokainen kurssi on kymmenen suomalaisen/norjalaisen opintopisteen arvoinen, mikä siis riittää mainiosti niin Kelalle kuin siinä perinteisessä opintosuunnitelmassa, jossa valmistetaan maistereita viidessä vuodessa, pysymiseen.

Norjan kielen kurssini sekä Norwegian life and society- kurssi ovat nimenomaan for international students, joten niiden vaatimustaso on aika matala huomioden opintopisteiden määrän, enkä usko niiden suorittamisen aiheuttavan enempiä ongelmia. Kolmas kurssini, Kings, Gods and Temples in Pre Colonial South Asia (kyllä vain), onkin sitten tarkoitettu myös ihan norjalaisille opiskelijoille, mikä nostaa vaatimustasoa melkoisesti. Olen kirjoitellut kuuden sivun esseetä, jossa täytyy vertailla kolmen eri historioitsijan malleja keskiajan Intian yhteiskunnasta. Lisäksi kurssiin kuuluu koe. Lukemista on paljon ja tekstit vilisevät maharadjoja, Palaseja, Cholaksia ja muuta mukavaa.

Norjalaisille opiskelijoille on kuulemma normaalia tyytyä siihen kolmeen kurssiin lukukaudessa, enkä ihmettele sitä, töitä niissä varmasti riittää. Monet vaihtarit otivat aluksi useampia kursseja, eräs jopa viisi, mutta nyt en taida tuntea ketään, joka urakoisi useammalla kuin kolmella. Kuitenkin, eihän tänne nyt opiskelemaan tulla, tai ei se ainakaan tärkein asia ole, kirjoittipa niihin hakemuksiin mitä tahansa.

2 kommenttia:

  1. Buaaa-hahhhahhaa!!! Hyvä toi viimeinen lause!!!

    VastaaPoista
  2. Näin jälkeenpäin mietittynä sitä ei vain ehkä olisi kannattanut laittaa julkiseen jakoon myös _yliopiston_nettisivuilla.

    VastaaPoista