torstai 17. marraskuuta 2011

-5

Kuukausi jäljellä-pankkitilin puolesta erittäin hyvä asia, samoin jo todella odotan joulua ja lahjojen ostamista, mistä puolestaan pankkitili ei riemuitse.

Sen verran Oslosta malttoi poistua, että visiitti naaputimaahan onnistui. 14 tuntia Göteborgissa, niistä noin kuusi tuntia tyhjässä ostoskeskuksessa. Bussi takaisin Osloon ("kotiin") lähti puoli kolmelta aamuyöstä, oli hiukan väsynyttä porukkaa. Bussi Göteborgiin oli hieno, mustat istuimet käsinojilla, jalkatuilla, henkilökohtaisella pistorasioilla ja mahdollisuus ostaa kylmiä juomia ja lukea ilmaisia sanomalehtiä. Bussi takaisin oli sitten täynnä ihmisiä, tunkkainen, istuimet olivat kirjavat ja jalkatila ahdas, jaloilla kylmä ja haju paha vieressä sijaitsevan vessan ja tupakoivien ihmisten takia.

Mutta se Göteborg. Muistutti paljon Osloa, mutta vaikutti pienemmältä (hyvin todennäköisesti sen takia, että on pienempi). Ehdottomasti paras piirre kaupungissa oli puisto, joka oli myös eläintarha, ilmainen sellainen.
siellä oli saukkoja


...ja bambeja jotka haisivat kakalta

hirviperhe joka niinikään haisi
Arkkitehtuuria, joka voisi olla myös Karl Johans gatelta

Se, mikä jäi päällimmäisenä Göteborgista mieleen oli muutama epäystävällinen ihminen (mistä olen saanut käsityksen, että ruotsalaiset olisivat iloisia?) ja halvat hinnat. En olisi koskaan uskonut sekoavani ruotsalaisessa ruokakaupassa, mutta se pitää suhteuttaa siihen, että olen tottunut ostamaan ruokaa maassa, jossa maitopurkkikin maksaa yli kaksi euroa.  Ymmärrän nyt miksi norjalaiset suuntavat Ruotsiin ostoksille aivan kuten suomalaiset Viroon.
Kaikki on Ruotsissa hienompaa, roskiksetkin.

Norjan kielen koe on ohi ja melkein uskollan luvata sen läpäisseeni. Ensi viikolla luvassa olisi kolmen päivän take home examination, mikä tulee olemaan nätisti sanottuna tuskaa. Sen jälkeen enää Norwegian life and society toinen joulukuuta ja loput ajasta voin keskittyä itse asiaan. Ikävä tulee, kaupunkia ja ihmisiä, mutta toisaalta asunnosta on vuokran, remontin, likaisen keittiön, likaisen lattian (koska en omista kunnollisia siivousvälineitä) ja kylmyyden takia ihan mukava päästä eroon. Myös äidin ruokapadat houkuttavat (odotan saavani kävellä valmiiseen pöytään) ja liikunta, kunnon jumppa tai vaikka kuntosali, koska täällä ainoat aktiviteettini ovat olleet kävely, toisinaan bussiin spurttaaminen ja tanssiminen.

Mutta  mielelläni tänne jäisin. Paluu on jo suunnitteilla.

2 kommenttia: