sunnuntai 28. elokuuta 2011

Too much of good things are wonderful

Kuluneella viikolla on tutustuttu niin luentoihin, opiskelijabileisiin, puistoihin kuin Oslon saaristoonkin.

Viikko sitten Sculpture parkissa (puiston virallista nimeä en muista, mutta sijainti on aivan Majorstuenin metroaseman vieressä)

Puisto oli sellainen vaatimattoman kokoinen...
...täynnä vähän erikoisempia patsaita


...todella erikoisia...
Erään saksalaisen mukaan sellaista määrä alastomia miehiä olisi vaikeata kuvitella saksalaiseen puistoon. Suomessa ollaan ehkä luontevampia alastomuuden kanssa (saunakulttuuri), mutta toisaalta en ole Suomessakaan nähnyt vastaavaa alastonta patsasarmeijaa.
Ruusuja!Elokuussa!

Turisteja ja puiston keskellä sijaitseva suihkulähde


Tänään suunnistimme aamuisesta sateesta välittämättä Oslon saaristoon Hovedoyalle ja sen viereiselle saarelle, jonka nimeä en millään muista. Saarille pääsee kätevästi lautalla Oslon keskustasta, tosin lauttaliikenne hiljenee jo syyskuussa, mahdollisesti jäiden tai muuten vain kylmien ilmojen takia.





Nimettömäksi jäänyt saari oli upea, täynnä pieniä mökkejä. Erään tällaisen pihassa oli vanhempi herrasmies tiskaamassa astioita. Ulkona. Koska astianpesuallas sijaitsi puutarhassa.


Piknik-paikkamme, ei ollenkaan hullumpi, mutta tuuli meinasi heittää juomapullot mereen.

"Villa Paradiso"


Hovedoyalla oli lampaita! Yritimme saada muutamia kaverikuvia, mutta lampaat vain märehtivät menemään ja kakkivat noustessaan ylös.
Ylhäällä oli tykkejä. Tytöt pohtimassa strategiaa Oslon valtaamiseksi.

Taustalla valtaisa risteilyalus, etualalla hiukan pienempiä veneitä Hovedoyan satamassa.

Hovedoylla harrastimme kiipeilyä, siitä ei kuvamateriaalia ole, koska keskityin enemmän olemaan tipahtamatta mereen tai liukastumatta mutaan. Helpompaahan olisi tietysti ollut kävellä polkuja pitkin, mutta pitihän sitä vähän seikkailla.

Pahoittelen kuvavyöryä, mutta joitakin asioita on mahdotonta kuvailla. Kuvista toivottavasti välittyy edes osa siitä fiiliksestä, josta sain tänään nauttia. En haluaisi tällä hetkellä olla missään muualla.


Kuten kuvistakin voi huomata, olemme saaneet nauttia aurinkoisistakin päivistä. Hellettä täällä ei, toisin kuin kuulemma Suomessa, ole.

EDIT: Puiston nimi on Vigelandspark!

2 kommenttia:

  1. voi miten nättiä siellä on!aivan valtaisan upeaa... ja ilmeisen kivaakin=)kyllä opiskelu on kivaa=)
    hirveästi terkkuja t; m&k&e

    VastaaPoista
  2. :) Tämä on sitä elämän opiskelua, ja kyllä, se on kivaa.

    VastaaPoista