tiistai 30. elokuuta 2011

Nor(sk) way

  eli havaintoja norjalaisesta arjesta.

Kaupassa käteisellä maksaessa vaihtorahat ilmestyvät siitä pömpelistä kassan vierestä. Samaan pömpeliin pitää syöttää kolikot, jos maksaa niillä.

Kassalla kysytään myös joka kerta haluaako muovipussin ostoksille. Jos et halua,sano "nei tak" ja jos haluat "jaa tak".

Kaupoissa myydään kokonaisia leipiä, mutta jokainen  kauppa on myös varustettu hämmentävällä leivänleikkuukoneella, joka viipaloi leivän kauniisiin tasapaksuisiin viipaleisiin. Ja mikä tärkeintä, leivänleikkuukoneen käyttö on ilmaista!

On jopa suotavaa yhdistää kumpparit tai lenkkarit legginseihin, mekkohin, tiukkoihin farkkuihin ja merkkilaukkuihin. Tyylikäs vaatetus+käytännölliset kengät yhdistelmä yhdistää aika monia norjalaisia.

Halpojen vihannesten ja aasialaisväritteisten einesten ruokakauppa. Vihannekset ja hedelmät kerätään ulkoa ja maksetaan sisälle.
Turistin erottaa siitä, että hän odottaa kiltisti punaisten valojen vaihtumista. Paikalliset kävelevät päin, koska autot, ne väistävät aina. En ole kertaakan joutunut odottamaan, että pääsisin kadun yli.

Sateenvarjo kannattaa olla aina mukana. Koska tahansa voi sataa. Toisaalta kaatosade saattaa muuttua puolessa tunnissa auringonpaisteeksi.

On ihan okei jäädä kuuntelemaan katusoittajia. Useat ovat todella hyviä, kuten tämä St. Petersburg- trio Strotingetin metroaseman lähettyvillä.
Oslossa on ilmeisesti paraikaa käynnissä vaalit, jonka ansioista olen saanut ruusun ja tarjouksia ilmaisesta kahvista. Kaikki työväenpuolueelta. Työväenpuolue on ilmeisesti tällä hetkellä suurin puolue, pääministeri Jens Stoltenberg, ja oletan, että se tulee pärjäämään hyvin näissäkin vaaleissa. Joten erittäin norjalaista olisi äänestää työväenpuolueen ehdokasta, jos siihen olisi mahdollisuus.

Domkirken. Kirkon edustalle tuodaan edelleen kukkia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti