lauantai 3. syyskuuta 2011

200

(yliopiston ikä ja säästämieni kruunujen summa, vähintään)

Yliopiston 200- vuotis juhlia juhlittiin eilen ja jos lukuvuoden alussa kampuksen keskellä komeillut kaljateltta aiheutti hämmennystä, niin ilmainen viini ja oluttarjoilu yliopiston puolesta oli mukava yllätys. Ilmeisesti jokaisella tiedekunnalla oli omat juhlansa, ja pistäydyimmekin ennen humanistien pariin liittymistä krause kakeilla fyysikkojen luona. Kyseessä on perinteinen norjalainen herkku, no, aika sokerista kuivaa "pullaa" se oli.

Käteltyämme tärkeän näköisiä herroja (olettettavasti humanistisen tiedekunnan presidentti ja muita johtokunnan henkilöitä), saimme lasilliset skumppaa, joiden kanssa pyörimme ruuhkassa etsimässä ruokaa. Ja kyllähän sitä löytyi...
Ruokalistalla oli pekoniin/kinkkuun käärittyä parsaa, kastikkeella ja ilmeisesti mädillä kuorrutettuja pieniä perunoita, lohi-yrtti munakasta, katkarapuja, erilaisia pieniä leipiä, osa salamilla, osa yrteillä kuorrutettuja, viinirypäleitä ja ananas-, kiivi-ja vesimelonipaloja. Lisäksi tarjolla oli kolmenlaisia macaron-leivoksia, joita itse söin sen yhden kuuluisan liikaa.

Myös nesteytyksestä huolehdittiin: ilmaista pepsiä,kivennäisvettä, omenamehua,olutta, puna-ja valkoviiniä
Oma lautanen näytti -köh-ensimmäisen kierroksen jälkeen tältä.
Syömisen jälkeen katsoimme vielä konserttia kampuksella, bändiä en tuntenut, mutta kuulemma se on suhteellisen suosittu Norjassa.




Päivän ruotsalaisvitsistä vastasivat kuitenkin toisenlaiset soittajat: kampuksella kävelleet tuuban,torven ja rumpujen soittajat. He marssivat ympäriinsä viirissä, johon oli kiinnitetty Norjan, Suomen ja Tanskan liput. Jostain syystä Ruotsin lippua ei näkynyt.

Muut vaihto-opiskelijat ovat huomanneet tämän norjaisten Ruotsia kohtaan suuntautuvan asenteen,mikä muistuttaa suomalaisten vastaavaa, ja kyselivät siitä meiltä suomalaisilta, mutta mitä siihen nyt voi vastata. That´s Sweden.


On myös hienoa vitsailla illan ruotsalaisista ja saada tietää seuraavana aamuna, että sillä yhdellä englantilaisella tytöllä on ruotsalainen poikaystävä.

Jatkoimme iltaa Songin opiskelijakylässä syöden spagettia erään ryhmäläisemme parvekkeella. Näkymät sieltä ovat suhteellisen komeat, ja jalkapallostadion, missä pelattiin Norja-Islanti maaottelua sijaitsi aivan vieressä. Kuuntelimme yleisön reaktioita ja yritimme päästä selville tuloksesta (Norja voitti, jee!). Hämmästyssä muissa kuin meissä suomalaisissa aiheutti yleisön hiljaisuus, meteli alkoi vasta Norjan voitettua. Hyvin suomalaista tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti