lauantai 17. syyskuuta 2011

Kulturnatt

Kulttuuritoiminta sai jatkoa, kun Oslon keskustassa järjestettiin Kulturnatt, mikä tarkoitti paljon tapahtumia ja avoimia ovia-ilmaiseksi.

Mielummin täällä töissä kuin lähikaupassa
Olen saanut luennoilla tietää, että Stortinget on muutakin kuin metropysäkki; se on Norjan eduskunta (ainakin oletan näin, paljon mahdollista myös on, että olen ymmärtänyt jotenkin väärin). Nyt sisään pääsi ilmaiseksi ihailemaan punaisia seinä ja koristeellista kattoa.

Hyppäsimme myös miniristeilylle satamasta Oopperatalolle. Laivan kannella oli tolkuttoman kylmä ja norjalaiset kaivoivat laukuistaan kaulahuivin ja villapaidan toisensa jälkeen. Me amatöörit kiedoimme tiukemmin takkeja päälle ja pakenimme risteilyn (joka siis kesti ehkä vartin) jälkeen sisätiloihin.
Oli pakko hyräillä Pirates of the Caribbeanin tunnaria, laiva oli ihan oikea laiva! (mutta taisi liikkua moottoreilla)
Illan päätteksi ja uuden päivän kunniaksi pyörähdin vielä puolenyön aikoihin kirjastosta, jonne oli pystytetty bileet. Niiden viiden minuutin aikana, jotka paikalla viivyin, vakuutuin siitä, että idea on erinomainen. Ihmiset tanssivat viinilasien (50NOK) kanssa kirjahyllykköjen välissä, istuivat sohvilla juttelemassa ja joivat olutta fantasiakirjojen keskellä. Todelliset humanisti bileet.

Lauantai-aamuna söin superaamiaisen: marjoja (pakastimesta), teetä, jugurttia ja kaksi croinssanttia (muovilaatikosta). Sen turvin suuntasin keskustaan, koska Kulurnattin lisäksi viikonlopulla on tarjottavana myös Oslo Bokfest ja Food Festival. Kirjamessuille paikalle on saatu myös muuan Sofi Oksanen, valitettasti en ole ottanut selvää missä/milloin/paljonko maksaa Sofin tapaaminen.

Food Festival oli satamassa ja keräilin sieltä itselleni maistiaisia omenoista,mehuista ja suklaasta mikroskooppisen pieneen palaan lohta. 

Teeman oli ilmeisesti luonnonmukaisuus ja luomuilu, ainakin kaikki oli "organic" ja paikan päällä pääsi myös kokeilemaan oman ruokansa paistamista
...ja jopa oman talon rakentamista.
Itse ostin vain orgaanista jäätelöä-suklaata ja vadelmaa-ja mehua, taivaallisen hyvän makuisia kaikki.

Ostin myös kengät (syyskengät äiti, kestävät luultavasti sadetta ja kulutusta) ja kävin ilman sen kummenpaa suunnittelua Domkirken:issa. Kävelen kirkon ohi lähes päivittäin, mutta tänään päädyin sisälle asti. Ja olihan se kaunis. Kirkkoon käveli myös eräs kaduilla kerjäävistä ihmisistä, joka tiputti suurimman osan kupissaan olevista rahoista kirkon lahjoituslaatikkoon.

Kirkon pihalle on myös kasvanut eräänlainen muistolehto täynnä Norjan lippuja, pehmoeläimiä, kukkia, kivistä hahmoteltuja ristejä, valokuvia ja viestejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti