tiistai 27. syyskuuta 2011

Northern lights

En keskity epäonnistuneisiin suklaakekseihin( mutta miten ihmeessä keksireseptillä voi saada aikaiseksi kovapintasia , taikinamöykkyjä, kuin muffinsseja ilman vuokia) tai siihen, että pankkikorttini on täysin yhteistyökyvytön ("hei, voitko sää varata mulle sen hostellin Berliinistä ja lennot myös, maksan sulle ihan heti"). Tai siihen, että rahaa kuluu luvattoman paljon (kts.edelliset).

 Edellisenä torstaina oli syyspäiväntasaus eli päivät käyvät lyhyeen. Oslossa asia katsottiin juhlimisen arvoiseksi, pitkin Akerselva-joen vartta organisoitiin kulkue ja matkan varrella oli musiikkia, tanssia, valoesityksiä.


Periaatteessa ihmisillä olisi pitänyt olla jonkinlaiset soihdut käsissään, mutta tämä jäi käytännössä puuttumaan. Me liityimme suureen joukkoon ihmisiä Nydalenista ja kävelimme aina aivan keskustaan asti.Matkalla joukkomme harvenivat paljon, oli todella pimeää ja ihmisiä todella paljon. Lähdin kymmenen ihmisen kanssa ja lopulta puoli kahdentoista aikoihin toivotin hyvät yöt neljälle. Kukaan ei onneksi jäänyt yksin pimeään.
Suuri, joustava valopallo herätti luvattoman paljon hilpeyttä.

Mörköjä
...ja lohikäärmeiden taistelua.

Joki muuttui eräässä vaiheessa koskeksi, joka oli valaistu. Vesi tuli valtavalla voimalla, kosken vieressä jopa hiukan kastui.
 Syyspäiväntasaus-juhlassa oli ennenkaikkea kyse valosta ja valoista. Todellisia revontuliakin on kuulopuheiden(okei, facebookin, mutta "kuulopuheiden" kuulostaa paljon mukavammalta) mukaan nähty eilen illalla Oslon yllä.

EDIT: Huomasin, että tekstissä esiintyy kahteen kertaan "luvattoman paljon". Mutta ihan omalla luvalla mennään.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, että siellä juhlitaan syyspäiväntasausta. Hyvä ajatus tänne suomeenkin syysiltojen piristykseksi. Pelottavia mörköjä pimeydessä...

    VastaaPoista
  2. Elvelangs i fakkellys oli tapahtuman oikea nimi, mitä ikinä sitten tarkoittaakin. Suomeenkin kyseinen tapahtuma sopisi tosiaan hyvin, meillähän on vähintään yhtä pimeää kuin täällä; miksei valoilla voisi leikkiä muulloinkin kuin jouluna?

    VastaaPoista